Välja det bästa privatlånet

Innan du väljer en privatlån så borde du samla ihop så mycket information som möjligt om flera olika alternativ så du kan göra ett begrundat val. Låt dig inte luras av stora summor och bra säljtekniker - var kritisk när du väljer vilket privatlån du vill ha.

För att få den bästa privatlånen, titta efter följande saker när du jämför de olika privatlånen:

– Räntor:

Det är mycket variation på vilka räntor de olika långivarna erbjuder också sett utifrån låntagarens individuella ekonomiska situation. Var speciellt uppmärksam på den effektiva räntan på de olika privatlånen. Detta kan användas som ett mått för att samla alla kostnader vid ett privatlån: räntor, avgifter och övriga kostnader. Hitta de lånet som ger dig de bästa villkoren utifrån din ekonomiska situation.

– Avgifter:

Det är också stor variation mellan olika privatlån när det gäller avgifter. Bank Norwegian har t.ex. en låg uppläggningsavgift på 399 kr, medan båda Thorn och Leasy har en uppläggningsavgift på 495 kr. Med et privatlån från Cash Buddy, däremot, behöver du inte betala någon uppläggningsavgift alls.

– Maximal återbetalningstid:

Här är det också en stor variation mellan olika privatlån. Lång maximal återbetalningsperiod kan ge dig en enklare och mer genomförbar återbetalningsperiod och bättre ekonomi i allmänhet.Faran för att hamna i en dålig ekonomisk situation är också mindre. Bank Norwegian har t.ex. en återbetalningstid på upp till 15 år, Klicklån erbjuder dig att välja återbetalningstid på mellan 2 och 5 år, och Selene Finans har upp till 8 år.

– Avdragsfri period:

Några privatlån erbjuder en avgiftsfri period endast mot en avgift medan andra erbjuder det kostnadsfritt.

 

Compero.com är här för att hjälpa dig och därför har vi redan gjort undersökningen för dig. Vi har betygsatt och sammanställt de bästa privatlånen baserat på bland annat ovanstående punkter. Compero.com är här för att hjälpa dig, så vi har redan gjort allt detta för deg och insamlad informationen.