Öka chansen att få lånet beviljad

Vi ger dig tips för att åka chanserna att få ett beviljat lån utan säkerhet i den bank du önskar. Privatlån är ett lån utan säkerhet. Detta betyder att du inte behöver ställa dina egendomar som säkerhet för att låna pengar, som du t.ex. måste göra med ett bolån. Lån utan säkerhet erbjuds inte till alla, det görs en kreditupplysning av alla ansökande. Därför är det bra att läsa tipsen nedan.

testprofessor-01

Det bästa är oftast också enklast

  • Det bästa och billigaste privatlånen är också det som är enklast att få beviljat!

Beste forbrukslånPrivatlån från Bank Norwegian är bäst i test bland annat för att det är det billigast, flexibelt, låg ränta, praktiskt och mest överskådligt för dig som lånsökare. Du kanske tänker att de bästa privatlånen endast är för dem med hög inkomst och är över 25 år? Nej så är det inte. Minimumskraven är att du måste vara över 18 år, svensk medborgare och du måste ha en liknande registrerad inkomst som de skriver i kraven. Din önskade lånesumma jämförs sen med med din årliga inkomst. Bank Norwegian kräver ingen minimumsinkomst utan gör istället en individuell behandling i förhållande till den lånesumma du ansöker om – detta gör det enklare för dig att låna. Ett sista krav är att du inte kan ha aktiva inkassokrav. En extra positiv aspekt är att Bank Norwegian inte använder en eventuell problematisk betalningshistorik emot dig när du ansöker.

Lånebelopp

  • Mur mycket behöver du egentligen låna?

Størrelse på lånBehöver du t.ex. bara att låna 10.000 kronor så är det inte så smart att ansöka om 150.000 kronor. Ju lägre summa du ansöker om, desto större chans är det att du får lånet beviljat, även utgivare som erbjuder en hög maximal lånesumma såsom Bank Norwegian. Även om ett privatlån hos denna aktör erbjuder en lånesumma mellan 5.000 kronor och 400.000 kronor så kan du lika gärna, eller helst ansöka om ett litet lån hos Bank Norwegian istället för att ansöka om sämre lån från olika smålån såsom Folkia.

Ålder, inkomst och bostad

  • Minimikrav: Ålder, inkomst, betalningsanmärkningar og antal år bosatt i Sverige

Vilkår lånFör alla privatlån som Compero.com har i sina jämförelser vill det framgå vilka minimumskrav som krävs för att kunna få låna pengar hos bankerna. Stämmer dessa in på dig? Är du över 18 år, så är det ingen vits att ansöka om ett privatlån med 25 års åldersgräns. Då är det bättre att ansöka hos Bank Norwegian. Desamma gäller kraven vad gäller inkomst. Lånen med de största kraven på dig som ansöker är privatlån från Ikano Bank, där du bland annat måste ha minst 125.000 kronor i fast årsinkomst, vara bosatt i Sverige och inte ha betalningsanmärkningar eller inkassokrav.

Medsökande?

  • Ska du ansöka om lån utan säkerhet med en annan person och kan det öka dina lånemöjligheter?

Medlantaker

Om ni är två som ansöker om ett privatlån och båda personerna uppfyller bankens minimumskrav (se beskrivningen ovan) så ökar detta era chanser betydligt för att få eran låneansökan beviljad. Om inte båda uppfyller kraven så är det bättre att ansöka utan en medsökande.

Dokumentation till banken

  • Tilläggsinformationer

Se alltid till att banken har all information de behöver om dig för att behandla din ansökan, och at informationen är så aktuell som möjligt. Det görs ofta en individuell och automatisk kreditkontroll av ansökare. Om du har tjänat mindre året innan men har en ändrat inkomst detta år, skicka med denna tilläggsinformation efter att du har ansökt om ett privatlån. Då ökar du chanserna att få lånet beviljat.

Betalningsanmärkningar?

  • Har du aktiva betalningsanmärkningar, inkassoärenden eller liknande?

Om du inte får ditt lån beviljat så kan detta oftast bero på att du har fortfarande har aktiva betalningsanmärkningar. Men får du t.ex. inte ett beviljat lån hos Bank Norwegian, kan du försöka att ansöka om ett privatlån som inte är lika bra, men som fortfarande är konkurrenskraftigt, exempelvis Folkia. Men kom ihåg att pengarna måste återbetalas!