Lån pengar utan säkerhet – snabbt och enkelt!

Privatlån gör att plötsliga behov av pengar både i vardagen och i speciella situationer blir lättare att möta. Lån utan säkerhet gör det enklare att låna pengar utan att banken kräver säkerhet för lånet. Du blir mer flexibel och får fler möjligheter, men kom ihåg att du ska betala av privatlånet också och en "Lyxfällan-situation" gör dig varken mer flexibel eller ger dig fler möjligheter. Om du använder dig av privatlånet på bästa sätt och tar kloka ekonomiska beslut, så har du möjlighet för att låna pengar snabbt och enkelt utan säkerhet.

Privatlån gör det möjligt att låna pengar snabbt – nästan på dagen

Lån pengar snabbtHar du upplevt att du under en kort period har haft ett större behov av pengar än vanligt på grund av att kylskåpet, sängen eller liknande förstördes, eller att det kom andra oförutsedda större räkningar på en och samma gång? Det kan även vara så att du behöver pengar till stora eller små projekt såsom renovering. I mer specifika situationer som till exempel vid en flytt, där du inte har råd att vänta, så kan privatlån vara en snabb och smidig lösning. Om du har betalningsförmåga och en plan för att betala tillbaka pengarna, så kan ett privatlån vara en nödvändig lösning som möjliggör ditt behov för att låna snabbt i olika livssituationer.

Privatlån är ett lån utan krav om säkerhet

En av orsakerna till att ett privatlån kan göra det enklare för dig att möta plötsliga ekonomiska behov, är att en långivare för ett privatlån inte kräver att du ska ställa säkerhet för lånet i form av hus, bil eller båt – därför är privatlån också känt som ett lån utan säkerhet. Det kan vara vanligt att ha hemmet eller bilen som säkerhet när du registrerar dig för ett lån, men det behöver du alltså inte när du tackar ja till ett privatlån. Här bedömer långivaren din betalningsförmåga och generell kreditvärdighet i förhållande till det lånebeloppet du önskar den ränta som erbjuds. Privatlån betyder att du lånar pengar till vad du än önskar, utan att banken kräver insikt i vad det är och om du vill kan detta även innebära att du lånar pengar till att refinansiera större, dyrare lån så som kreditkorts skulder och små lån.

Dock har privatlån högre ränta

RenteDet som är viktigt att komma ihåg att även om du får fördelar med ett privatlån, så som att få låna pengar nästan samma dag utan att behöva ge någonting i säkerhet, är att den räntan som du erbjuds är högre än ett vanligt bolån. Men Compero.com ser en klar trend bland långivare av privatlån att de konkurrera om kunder och därmed konkurrerar om att erbjuda den bästa räntan. Detta gynnar dig som konsument. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte är säkert att du erbjuds den lägsta räntan, långivaren gör en individuell behandling av din låneansökan och därmed kommer de också med individuella lån erbjudanden anpassade efter just din ekonomiska situation. Dessutom har våra testare noterat att du som konsument inte kommer få betala höga avgifter, såsom registreringsavgifter, vilket innebär att du som konsument faktiskt kan få lägre och färre avgifter med privatlån än med ett lån med säkerhetskrav. Det är även värt att notera att det är betydligt mindre tidskrävande att ta lån utan säkerhetskrav jämfört med bolån eller billån.

Privatlån som skuldfinansiering

SkuldfinansieringDet kan vara värt att nämna att med ett privatlån kan du samla ihop och ersätta dina befintliga kreditkort skulder. Räntan på lånet utan säkerhet i form av konsument och refinansieringslån är betydligt lägre, upp till en tredjedel av kreditkorts räntorna (om du går över de räntefria dagar som kreditkortet erbjuder).