Fördelar och tips

Det kan finnas flera fördelar med att ta ut ett privatlån (också kallat blancolån), till exempel möjligheten för att skuldfinansiera och återbetala dyrare smålån (smslån) och för att täcka plötsliga ekonomiska behov. Det är alltid en god idé att vidta vissa försiktighets-åtgärder samtidigt som du också måste vara medveten om din ekonomiska realitet. Du bör alltid vara kritisk i valet av privatlån så att du får de bästa villkoren och det lån som passar dig och dina behov bäst. Var alltid också förnuftig när du använder dig av dina lånade pengar. Genom det kan du hitta en bra lösning på dina ekonomiska problem och behov, samtidigt som du håller utgifterna låga.

Lån utan säkerhet

Ett privatlån ger dig möjlighet att bli beviljad ett lån utan att långivaren kräver säkerhet för lånet, som många andra lån gör. Det betyder att du inte behöver äga något av värde (t.ex. bil, båt) som du ska ställa som säkerhet för lånet.

Möjligheter, flexibilitet och valfrihet

Först och främst kan ett privatlån ge dig möjlighet för att komma ut av en svår ekonomisk situation, här kan lånet vara en kortsiktig lösning på problem och behov.

Skuldfinansiering

SkuldfinansieringDu kan använda ett privatlån för att betala av dyrare smålån (smslån) och skulder. Väljer du det bästa privatlånet med lägst ränta kan du också refinansiera andra dyrare privatlån.

Möjlighet för att lägga till medsökande

MedsökandeNär du ansöker om ett lån utan säkerhet erbjuder ett antal banker att du lägger till en medsökande om du önskar det. Det innebär att två personer kan ansöka om lånet, något som i så fall ökar chansen för att lånet beviljas, samt att det kan göra din lånesituation säkrare.

Inte nöja sig med vad som helst – välj det bästa konsumentlånet

Även om ett privatlån kan ge många fördelar är det viktigt att inte låta sig förföras av stora ord och tomma löften. Det är alltid en god idé att göra en grundlig research när man jämför olika privatlån, för exempel genom att undersöka vilket lån som erbjuder lägst ränta, lägst avgifter, hur lång återbetalningstid lånet har och hur långa avdragsfria perioder de erbjuder. Våra testare har satt ihop en lista för att hjälpa dig att välja det bästa privatlånet.

Öka din chans för att bli beviljad ett lån

Vi ger dig några tips på hur du kan öka dina chanser för att bli beviljad ett lån i den bank du önskar! Privatlån är ett lån utan säkerhet, det innebär att du inte behöver ställa säkerhet för lånet (ex. bil, fastighet, båt) när du lånar pengar, som du behöver vid ett bolån. Lån utan säkerhet erbjuds därför inte till alla och långivaren gör en individuell kreditupplysning av alla låntagare. Därför kan det vara smart att läsa dessa råd som ger dig tips till hur du kan öka dina chanser för att bli beviljad ett lån.

Snabbt, enkelt och bekvämt – du kan ansöka om lån dygnet runt och alla dagar på året

Du får pengarna snabbare och enklare när du ansöker om ett privatlån än vid många andra lån, t.ex. bolån eller billån. Pengarna är snabbt tillgängliga för ditt behov utan många rundor med banken. Du får därigenom flexibilitet och valfrihet i vardagen och på semester.

Det är säkert att ansöka privatlån

Bankerna kontrolleras av Finansinspektionen och du har dina rättigheter bekräftat i lånehandlingarna som du signerar när du accepterar låneerbjudandet. Efter att du ansökt om lånet mottar du ett låneerbjudande, detta låneerbjudande är inte bindande, du behöver alltså inte tacka ja. Vårt råd är att du, enkelt, via nätet söker på minst två konsumentlån samtidigt och sedan jämför de låneerbjudanden du mottar innan du bestämmer dig.

Vidta försiktighetsåtgärder

• Låna inte mer än du realistiskt kan betala tillbaka med hushållets ekonomi.

• Använd pengarna på ett planerat och förnuftigt sätt. Att skuldfinansiera andra dyrare smålån är ett exempel på en förnuftig användning.

• Var medveten om att ett privatlån har en högre ränta än ett vanligt bolån.

• Om du tar ett lån på mer än vad ditt hushåll är kapabla till att återbetala kan till och med goda intentioner skapa större ekonomiska problem.